Kalevalainen jäsenkorjaus

-kivuton koko kehon hoitomuoto

Kalevalainen jäsenkorjaus, kansanparannukseksikin mainittu, on vanha, edelleen käytössä oleva, suomalaisuuden juuriin perustuva hoitoperinne. Hoidossa lähdetään siitä, että ihminen on anatominen kokonaisuus ja häiriö jossakin tässä kokonaisuudessa aiheuttaa ajan kuluessa muutoksia eri puolille kehoa. Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitajan ja asiakkaan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja ihmisen koko energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jolloin puolustuksella, eli kivulla, ei ole tarvetta.

Tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja sekä hengitysrytmiä, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pehmennetään mahdollisia arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista.
Hoito tapahtuu asiakkaan ehdoilla, se on pehmeää ja kivutonta, sillä hoitajan täytyy kunnioittaa asiakkaan kipuaistimuksia. Hoitoa ei suoriteta "mekaanisesti".


Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Monin tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

Millaisiin vaivoihin jäsenkorjauksella saadaan apua?

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia seuraavilla osa-alueilla:

* Alaraajojen virheasentojen hoitamisessa; jalkojen erimittaisuuden poistossa sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen sekä kiputilojen korjaamisessa.

* Alaselän kiputilojen hoidossa: iskiaksen yms. ristiselän ja lannerangan särkytilojen sekä virheasentojen hoidossa.

* Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa, etenkin lapsilla ja nuorilla.

* Yläselän kiputilojen, nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen sekä korkean verenpaineen hoidossa.

* Hartioiden ja niskan alueen vaivojen, kuten tension neckin, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoidossa.

* Yläraajojen kiputilojen, kuten käsisärkyjen kivun, olkapään / jäätyneen olkapään, tenniskyynärpään ja ranteen alueen ongelmissa.

* Pään alueen vaivojen, kuten jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoidossa.

Varpaiden päästä päälakeen asti keho tasapainotetaan. Jalkojen sekä käsien hoito tapahtuu hoitopöydällä maaten, selän ja yläkehon hoito yleensä tuolilla istuen. Keho houkutellaan toimimaan, ei pakoteta. Niinpä hoidettavat yllättyvätkin, että teho on niin valtava, vaikkei kipua hoidon aikana tuntunutkaan.