Lääkkeet

Lääkkeiden haittavaikutukset kalevalaista jäsenkorjausta ajatellen

Suomalaiset käyttävät lääkityksiä maailmanlaajuisesti runsaiten. Suomi on lääkkeidenkäytössä kärkimaana niin psyykenlääkkeiden, kuin kolesteroli- ja verenpainelääkkeidenkin ottamisessa.
Useimmiten potilaat eivät ole tietoisia lääkkeidensä haittavaikutuksista, tai ovat asiasta välinpitämättömiä. Jotta kalevalaisen jäsenkorjauksen hoitotulos olisi hyvä, täytyy hoitajan olla tietoinen asiakkaan ilmoittaman lääkityksen mahdollisesta haittavaikutuksesta ja sen myötä hoidon tehosta.

Kalevalainen jäsenkorjaaja haastattelee asiakasta aina ennen hoidon aloittamista. Hoitaja myös kysyy mahdolliset lääkitykset, joten olisi hyvä muistaa lääkkeittensä nimet taikka ottaa paketit mukaan jäsenkorjaajalle näytettäväksi.

Asiakkaat voivat olla pettyneitä kalevalaiseen jäsenkorjaukseen, vaikka syynä voikin olla lääkityksen haittavaikutus esim. lihaskireys tai päänsärky. Myös huimaus on usean lääkkeen haittavaikutuslistassa mainittu ja tällöin täytyy olla erittäin varovainen asiakasta hoitaessa.

Usein asiakas tulee kalevalaiseen jäsenkorjaukseen erilaisten lihas- tai hermokipujen vuoksi tai huimauksen ja päänsäryn takia. Lääkkeet voivat näitä oireita aiheuttaa ja siitä onkin hyvä keskustella oman kalevalaisen jäsenkorjaajan kanssa.