Päätetyöskentely

Tietokoneella istuessa on ominaista etukumara asento, leuka työntyneenä eteenpäin. Hartiat ja solisluut kiertyvät eteen, lapaluut loitontuvat toisistaan ja olkanivelet kiertyvät sisäänpäin. Näin niska-hartia -seudun ongelmat saavat alkunsa. Pääkin voi olla kipeä, ajattelu tukkoista. Istumatyössä kuormittuu myös alaselkä, joten eri tavalla selkävaivaisia päätetyöskentelijöissä riittääkin. Hiiren käytön ongelmat näkyvät koko kädessä aina lapaluun alueelta sormiin asti. Hiirikäden staattinen jännitys luo lihaskireyksien myötä hermosärkyä kyynärnivelessä, rannekanavan ahtaumaa ja puutumistakin sormissa. Jalkojen verenkierto heikkenee pitkällisestä istumisesta, myöskin lymfanestekierron tukkoisuus näkyy turvotuksina nilkoissa.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan näitäkin ongelmia hoitaa jo yhdellä hoitokerralla. Sairaspäivät vähenevät ja työteho lisääntyy hyvän olon myötä.

Kiinnitä huomiota hyvään työasentoon; hyvässä työtuolissa on ristiselän tuki sekä säädettävä istuimen korkeus ja kaltevuus. Pystyhiireen vaihtaminen on myös auttanut lukuisia hiirikäsiongelmaisia. Venyttelyitä ja vaikkapa tangossa tai ovenkarmissa roikkumista useaan kertaan työpäivän aikana tarvitaan; näin keho virkistyy verenkierron lisääntymisen myötä. Ryhtikin kohenee.

Eihän työpisteesi näytä tältä? :)