Vauvat ja lapset

Vastasyntynyt heijastaa syntymäänsä. Oli synnytys sitten minkämoinen tahansa, on se rankka kokemus sekä äidille että vauvallekin. Niin synnytysasento, käytettyjen kivunlievitysten luonne kuin myös äidin stressi näkyvät vauvassa.
Lihasjännitykset ovat nähtävissä myös vastasyntyneellä; varpaat ja jalat ovat suorina, selkä kaarella, kädet levällään. Vauvan lihasten tasapainottaminen on nopea ja antoisa hoito. Siitä hyötyvät myös vanhemmat vauvan vähempänä itkuisuutena.

Olen huomannut jäsenkorjauksella saatavan apua koliikin hoidossa. Vauva voidaan hoitaa äitinsä taikka isänsä sylissä. Kipuaistimuksia ei tuoteta. Miltei jokainen vauva nukahtaa käsittelyn aikana. Yleensä myös suolisto alkaa toimia.
Hoito 10-30 minuuttia kuunnellen vauvan omaa jaksamista ottaa vastaan hoitoa.

Jo pienillä lapsilla on kehossa asentovirheitä. Jalkojen eripituisuus, jalkaterän kääntyminen sisään- tai ulospäin, lonkan epätasapaino taikka lapaluiden tai olkapäiden eri korkeus osoittavat lihasjumitusta eri syistä. Lapset hyppivät, kaatuilevat, putoilevat. Vaikka keho onkin joustava, voi jäädä vaurioita, jotka voivat alkaa vaivata vasta myöhemmin. Aina kannattaa ottaa tosissaan lapset kipu ja kehon vinot asennot.
Ekaluokkalaisten vastuu alkaa painamaan - repun ohella - olkapäitä, joten hoito on hyvä hetki rauhoittaa mieli ja keho ottamaan vastaan uutta tietoa kiireisestä maailmasta.

Vanhempien kiire, stressi ja väsymys näkyvät selvästi lapsissa. Mikäli lapsi on ylivilkas tai toisaalta erittäin flegmaattinen, voi jäsenkorjauksella saada paljonkin aikaan hermotuksen kautta lapsen mieleen ja ajatusmaailmaan.

Tietokoneella istuminen näkyy varsinkin keski- ja yläselän lihaksissa, eli vanhempien täytyykin olla viisaita ja katsoa lastaan tarkasti sekä herätä auttamaan mahdollisimman aikaisin, ennen kuin lihasjumitukset vaikuttavat hermostoa ja verenkiertoa estävästi.

Hoito -1 tuntia lapsen koosta riippuen.